SkEtsA kEhiDupAn

"Di mana anda berdiri, di situlah perlumbaan kehidupan anda dan lupakan masa silam"

~jiran oh jiran~

jiran oh jiran..edisi,

"Tempat letak kereta"

huh..kalo ingat balik pasal ni..mmmg la aku tersangat hangin ngan jiran2 aku nih..siot betul dpt jiran mcm diaorg nih..name je dh berumur,tp perangai mcm budak2..asyik nk cari gaduh..gila punye org!!

mgu lepas mmg malang giler la..ari sabtu aku ada test utk DPLI..so aku bangun awal..then,dlm kul 10 aku dh smpai umh..elok je aku park kete dpn umh..pastu msuk umh nak mkn.xsmpai 10 min..tetibe pintu umh aku bergegar ader org ketuk..punyala kuat.dh macam ALONG dtg mintak hutang plak..siot btl la..

elok aku bukak pintu, die sound suh aku bgtau housemate aku suh alihkan kete yg park dpn umh die..alahai..kecoh btl..mcm la die xleh parking btl2 dpn pagar die tu..still bleh lock pagar die tu..tp saje je dengki..dh la umh kitaorg ni kete bnyak..xleh tolak ansur lgsng mcm abg sblh umh aku nih..die n wife die je yg baik..lagi mahal kete die drpd org tua xsedar diri dpn umh tu..dh la suke skodeng dk2 umh aku tiap2 malam..kalo kitairg balik kul 3 4 pagi pun sgup bagun intai ikut tgkap bilik die..mcm la kitaorg xnmpak..siap kitaorg lambai lg..hehe..tp pasni kalo intai lagi..aku n dak2 umh nak tunjuk f**k plak..baru ko ade akal ka?haha.suke sgt menyibuk hal org.lantak ar kitaorg nk blk kul bape pown..sibuuuuukkkk je nk tgk2.dh xde keje agaknye.pastu bini die tu bengong gak sbb suke laki die intai ank2 dara ni..hehe.

lps nibdk2 umh aku akn ttp park dpn umh die..kalo die dtg sound lg..ha,tau la kitaorg nak sound ape kat die..cet!!kedekut punye jiran..sama je mcm jiran sblh yg lg satu ni.sgup park kancil buruk die dlm pagar n bia naza ria die kat luar n amik space park umh kitaorg...SIOT ar 2 ekor jiran nih..aku mmg xpuas ati btl..berkira sgt.senang2 nanti bawak tanah tu skali masuk kubur korang..buat timbus mayat korang tu..ha,,xder la kami nak park kawasan korang lg sebab dh xde tanah..haha

p/s : abg n akak sebelah kanan umh gak ttp baik..

8 tindak balas:

macam kenal je jiran kau yang x guna tu... huhu.. sabarla wahai ida... :)

April 22, 2009 at 6:57 PM  

lepas nie ko sewa trailer yg 18tayar 2 ko park depan umah dia...

lepas 2 pakat ramai2 balik kampung!

baru dia tahu tinggi rendah langit 2..kalo yg naza kia 2..ko pancit kan jer tayar dia malam2...hahahahaha

April 22, 2009 at 8:53 PM  
Anonymous said...

ida to kasawari:

aah kasawari..mmg ko kenal pown jiran kami tu.hehe..menyibuk je lebih.skrg ni sibuk xtvt mengintai plak.ish!!betul la xde keje die tu.

ida to petani:

bgus la idea petani..mesti satu taman tu emo ngan kitaorg sbb sah2 la trailer tu mghalang lalu lintas..yea..pastu balik kampung..mati korang sume jiran2 durjana..haha

April 23, 2009 at 10:22 AM  

oit..betoi punye marah nih..huahuahuahua..
aku lau dapat jiran camtu pun aku hangin..nak wat camne..adatla org berjiran..
len kali lau pakcik tu ketuk2 pagar korang, korang jerit je dr pintu, "takmo beli..takmo beli..banyak da karpet dalam umah"..hahahahaha

April 23, 2009 at 5:05 PM  
Anonymous said...

ida to neeya:

ha.mmg aku mrh giler weh.kedekut sgt..hehe..tp aku sule ar idea ko tu..bijak betul ko ek..ilham lepas kawen ek..haha

April 23, 2009 at 5:32 PM  

Ida camana ari 2 nyer interbiu???....ko dapat kementerian mane???>..aku nak tukar keja laaaa...

May 4, 2009 at 2:45 PM  
Anonymous said...

to niza:
woit org tgh cite psl lain la...

to ida:
hahahha...kesian ko mu 2x lak kena 2..mmg taik idung masin btl la jiran kesayangan kt tu..pasni ak ingat nk kumpul ramai2 dak2 seksi umah ni g jaje body dpn umah..mmg keras xturun2 pasni..gile s*** punya org tua...

May 16, 2009 at 8:07 PM