SkEtsA kEhiDupAn

"Di mana anda berdiri, di situlah perlumbaan kehidupan anda dan lupakan masa silam"

~memori~

hola...
saje aku nak reply post kat blog niza dlm blog aku..bukan ape..leh la wat luahan perasaan lagi(haha..terlalu banyak luahan aku)

haniza tamin..minah ni mmg poyo time aku kenal die mula2 dulu.sbb tu aku cakap die sombong(sombong ke ko nork?huhu..)tapi perkenalan kami(ceh..mcm ayt org kapel plak..geli2) akhirnye mencipta ikatan sahabat yg masih terjalin sehingga kini..biarlah detik perkenalan kamini..kami je yg ingat.bukan ape..kami mula rapat pun atas kisah silam yg mungkin dh memahat sejarah hitam dlm hidup kami..(ah..pegi jahanam la dgn kisah tu kan?)

skrg kami dh mula membina hidup baru..niza dh ada life sendiri walaupun satu ketika penah jatuh.penah lalui kisah pahit dlm hidup..dan aku..tanpa disangka-sangka terkena jugak benda yg sama.alahai..malangnye nasib.

bukan senang nak terima kenyataan2 mcm ni..sakit sgt2.kdg aku penat nak menjawab dgn org sekeliling..yelah..ada laki salah..takde laki pun salah.dah aku takde laki diorang kecoh plak aku ada skandal..eh..lantak la..menyibuk je korang2 ni.xleh tgk org senang lgsung..

sbb 2 smpai skrg aku mls nak peduli ngan langau2 ni.menghabiskan masa n menyakitkan hati aku je..dh la sibuk bercerita hal org..diri sendir xplak sedar..lagi teruk adalah..yg penting dosa aku aku tanggung.korang yg dah banyak dosa..tambah plak dosa jaga tepi kain org..ingat..tu dosa sesama manusia..kalo tak dimaafkan..hah,bawak la sampai mati..

eh..ter emo lagi..padahal nak cite pasal aku ngan niza..ntahla nork...sejak2 takde laki..aku rase hepy..cuma kdg2 rase gak teringat kisah2 lama..tp takpela.mcm ko bgtau.Tuhan tu adil..aku dh dpt balasan ape yg aku wat sblm ni(kene tinggal..huhu)tp org yg wat kat aku jgn plak lupe..korang pun tak kan terlepas..jgn sampai mulut jadi herot dh la(hehe)..yg kisah silam..aku harap bialah ianya terus berlalu dr hidup aku..aku pun nk jadi mcm niza..bukan senang nk terima kenyataan hidup..tp aku mesti kuat utk hadapi semua ni..aku xnak dendam2..tp hati aku ni masih berbekas lg luka dia..

skrg..hidup baru aku baru je nak bermula..so pada yg suka ggu hidup aku..bawak2 la berubah.aku xnak kacau korang la..aku nak bina hidup aku..aku nak cari kebahagiaan aku plak.bia la aku mcm ni.cukup2 la jaga tepi kain kami..jaga la hubungan korang tu sendiri..bercakap bile perlu..tgk dulu baru nak kata..aku xpeduli korang nak kutuk aku jahat sbb bnyk skandal..sbb wat bnyak hati terluka..tp sekurang-kurangnya skandal2 aku tu bleh wat aku bahagia seketika dan melupakan kata2 dari "sahabat" yg mcm korang..baik didepan..mengutk dibelakang..

pada niza..thanks kerana memahami..aku harap aku kuat untuk terus hadapi semua ni..sama2 kita cari laki n skandal..haha(ops..xleh.ko dh ada laki)

sampai jumpe di lain lembaran..


salam kemaafan dr aku yg ttp memafkan kalian

4 tindak balas:

mesti kena kuat nx...xkan nak jatoh selamernyer....bangga plak ramai org cakap aku `kuat'..hahahahha..sebenarnye ape depan kite 2 mbantu kembangkan langkah2 besar...

October 21, 2008 at 12:59 PM  
mie.. said...

hahah.. nie ida yang sebenar.. aja-aja fighting..(full house la plak).hehehe.. ida aku nak jadi skandal ko leh?? please...huhuhu..

October 24, 2008 at 10:53 AM  
Anonymous said...

nape mie?sblm ni aku bukan ida yg sebenar ke?hehe..wah.nak jadik skandal?boleh2..jom g karaoke

October 24, 2008 at 4:27 PM